Гости из Словеније

Наша школа је половином марта угостила делегацију основне школе из Марибора. Директорка школе, три наставника и четрнаест ученика дошли су у већ традиционалну посету. Сарадња ове две школе траје дуги низ година и почела је још осамдесетих година . Историјски догађаји. пандемија вируса утицали су да се ова сарадња само привремено прекине, али на обострано задовољство без обзира на разлог је настављена.

Ученици наше школе са нестрпљењем су дочекали другаре из Словеније и понудили им гостопримство у својим домовима.

Првог дана директорка наше школе, обратила се присутнима и изразила задовољство што сарадња и пријатељство између ове две школе дуги низ година опстаје, и да се нада да ће тако бити и убудуће.Затим су ученици  једни другима представили свој град и своју школу живописним презентацијама, отпевали своје народне песме и заиграли уз словеначку и српску музику.

Током тродневне посете акценат је био на посети редовним часовима, али нисмо занемарили ни обилазак града, културне знаменитости, народни музеј, Жичу и Матарушку Бањуј а слободно време ученици из ове братске школе провели су у дружењу са својим домаћинима који су им пружили гостопримство.

Држуење је брзо прошло, растанак је био емотиван уз обећање да ћемо посету узвратити првом приликом.

Сузана Радосављевић

 

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *