Европски дан језика

Ове године, празник језика слави свој 20. рођендан. Деца широм Европе различитим активностима учествују у овом великом слављу.

Значај очувања матерњег  и учење страних језика,  одвајкада су познати. Људи од пера, али и они чија рука није вешто умела да ниже слова на папиру, вредновали су његову магичну моћ.

На језику и о језику  се  мисли, говори, учи, чита и пише.

Језик  нас обогаћује и оплемењује. Отвара нам нове хоризонте, пружа могућност да упознамо различите културе и обичаје и да своје представимо другима.

Поводом дана језика, ове школске године, прваци су одговарали на питање „Зашто је важно да учимо енглески?“. Њихови старији другари који почињу да уче још један страни језик довршили су реченицу која почиње речима „Када чујем француски…“ . Акценти, апострофи, седиље и шарена слова  нашли су се у школском дворишту исписани рукама вредних петака.

Тема ове године је била љубав. Сазнали смо како на различитим језицима звучи исказивање ове лепе емоције.

Поред ових лепих и мудрих мисли, школски пано красе још и заставе европских земаља, информације о томе када и зашто је установљен празник језика и песмица једног петака који је у пар редака сажео сву моћ и магију чаробне речи „језик“.

Језик је важан

у читавом свету.

Поклања радост,

посеје знање у

сваком детету.

Чувајмо језик!

Правилно кажи!

Права реч

свакога оснажи!

Наставнице страних језика

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *