Пројектни дан еко – школе ОШ „Димитрије Туцовић“ Краљево

Круна свих активнисти везаних за заштиту животне средине у нашој  школи је Пројектни дан, који се сада већ традиционално обележава 14. маја , када  уједно прослављамо и Дан школе .

Колаж активности  ученика од 1. до 8. разреда, учитеља и  наставника  обједињен је кроз заједничку изложбу радова у холу школе.

Радове су ученици израђивали на часу ликовне културе, биологије, чувара природе…Креативност, маштовитост и порука : ,, Сачувајмо планету “ могла је да се прочита и на француском и енглеском језику у чему су помогли наставници страних језика.

Квиз о енергетској ефикасности са ученицима 5.разреда  реализовала је наставница биологијe, Светлана Вучинић .

Ученици 8.разреда – одељења 8/4 Крсман Терзић и Јана Mитровић уз помоћ наставника технике и технологије, Милована Славковића, програмирали су микробит уређај и направили аларм за врата.

Ученици четвртог разреда , одељења  IV-1 и IV-2  посадили су украсне жбунове заједно са учитељима: Сандром Мареновић Медић и Тањом Каличанин , наставницом биологије , Милицом Гиловић, директором школе, Драганом Ђуровић и домаром.

Тимски рад ученика, учитеља и наставника  још једном долази дo изражаја у промоцији  ,,Породице зелених школа Србије , у којој је наша школа, да подсетимо, од октобра  2019. године .

координатор Еко-школе,
Сања Чукић

 

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *