Брзином до звезда

Спортски савез Краљева у сарадњи са Савезом за школски спорт и олимпијско васпитање града Краљева, а под покровитељством Српског атлетског савеза, дана 27.5.2021. године организовао је акцију „БРЗИНОМ ДО ЗВЕЗДА“, која за циљ има промоцију атлетике и здравог начина живота.

Спровели смо тестирање ученика трећег и четвртог разреда у дисциплини СПРИНТ 40м, а најбржих 8 дечака и 8 девојчица представљало је нашу школу на градском такмичењу које је одржано у Новој хали спортова. ОШ „Димитрије Туцовић“ на овом такмичењу представљали су: Нађа Балтић III4, Лена Милуновић III3, Дуња Бошковић III1, Нађа Живковић III2, Анђела Ћирковић III2, Исидора Видојевић IV1, Јана Сеничић IV1, Дејана Бакић IV1, Марко Брковић III4,  Виктор Ђоковић III4, Димитрије Вучетић III4, Богдан Ћирковић III1, Душан Поповић III1, Серхан Хазири III2, Данило Отовић IV1 и Вук Миленковић IV2.  Екипу ученика је предводила учитељица Александра Максимовић, а на дан такмичења, подршку ученицима пружила је и директорка Драгана Ђуровић.

На овој манифестацији такмичили су се ученици из девет краљевачких основних школа,  брзином до звезда трчало је више од 100 ученика. Након квалификационих трка, најбржих осам дечака и осам девојчица одабрани су да представљају нашу општину на републичком такмичењу које ће бити одржано у Београду, 17. јуна 2021. године.  Нашу школу ће на овом такмичењу представљати чак троје ученика:

  • Марко Брковић III4
  • Лена Милуновић III1
  • Нађа Живковић III2

Браво, децо! Поносни смо на вас!

 

Александра Максимовић

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *