Светосавска награда додељена најбољим ученицима

Поводом Савиндана, ученицима основних и средњих школа са територије града Краљева који су у претходној години остварили најбоље резултате, додељене су Светосавске награде. Будући да се ради о деци која су бележила запажене резултате на свим пољима, остаје нада да ће се у наставку школовања и даље истицати савесним и самопрегорним радом, и да ће им додељене књиге представљати подстицај да у будућности раде још преданије, како би испунили своја, али и очекивања својих родитеља, пријатеља, наставника и града из којег су потекли.

Међу добитницима ове престижне награде нашао се и Немања Обрадовић, ученик осмог разреда( VIII/3) ОШ „Димитрије Туцовић“. О Немањи и његовом успеху протеклих дана са поносом говоре његови другови из разреда и наставници, који за њега имају само речи хвале.

Скроман на речима и опхрван тремом, Немања је о себи у најкраћем рекао:

,, Jедан сам од добитника Светосавске награде. Када сам сазнао да ће се и моје име наћи међу добитницама награде која носи назив највећег српског светитеља, био сам јако узбуђен и срећан јер ми се указала прилика да будем у друштву најбољих ученика које наш град има, и што ћу представити своју школу у најбољем светлу. Не осећам се пријатно када причам о себи, зато би ми било драже да о мени говоре моји другови из одељења, разредни старешина и наставници. Па ипак, оно што не бих пропустио да кажем тиче се мог односа према друговима за које сам јако везан. Настојим да сваки слободан тренутак проведем са њима у добром расположењу и да им помогнем увек кад је то потребно.

Кад су школске активности у питању, кући радим онолико колико је потребно како бих био спреман да се суочим са изазовима који се намећу. Редовно сам се одазивао на она школска такмкчења за која сам сматрао да сам спреман. Учествовао сам на такмичењима из српског језика, математике и физике, али сам најбоље пласмане забележио на такмичењима из физике. Са поносом бих истакао да ми је најбољи резултат пласман на републичком такмичењу из физике у последње две године. Од седмог разреда, члан сам ученичког парламента. Слободно време проводим у вожњи бицикла, гледам филмове, читам интересантне књиге. Играм одбојку у слободно време, мада сам пре тога тренирао рукомет, али бих  напоменуо да сам редовни члан нашег фолклорног ансамбла за који ме вежу дивна искуства: чести наступи, путовања, нова познанства и склопљена пријатељства.

Када су неостварене жеље у питању, за ову  годину имам једну која се односи  на упис у одговарајућу средњу школу. Наиме, желим да упишем  Гимназију у Краљеву ( одељење ученика са посебним способностима ) математички или рачунарски смер. Још увек се нисам одлучио, али се надам  да ћу оправдати очекивања свих који верују у мене, али и награду која је ових дана доспела у моје руке“.

Славица Златојевић

На линку можете погледати свечану доделу књига најбољим ученицима на територији  Града Краљева, оджаној поводом школске славе Свети Сава.

https://www.kraljevo.rs/aktuelnosti/najboljim-ucenicima-kraljeva-knjige-od-grada-povodom-svetog-save/

 

 

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *