Такмичење из физике

Ове године смо у суботу, 5. фебруара,  традиционално угостили основце краљевачких основних школа на општинском такмичењу из физике. Учествовало је дванаест школа са територије нашег града.

Шести разред је имао 34 такмичара, знање је одмерило 25 ученика седмог разреда, а најбољег физичара у осмом разреду смо потражили између 10 такмичара.  Израда задатака је трајала два сата, након чега је комисија, формирана од наставника физике пријављених школа, прегледала задатке и делегирала ученике на виши, окружни ниво такмичења. У Рашку ће путовати 26 шестака, 12 седмака и 8 осмака.

Од наших ученика  у шестом разреду најбољи су били Вук Нешић (2. место), Калина Терзић, Анка Милинковић, Ленка Милинковић и Немања Љубичић.

Седми разред  ће представљати Страхиња Новаковић (4. место), а осми Немања Обрадовић (3. место). Одлична постигнућа наших старијих ученика је показао пласман испред многих ученика специјализованог смера  средње школе.

Још једном се показало да се рад наставника Александра Обрадовића високо котира на лествици краљевачких физичара, а за њим иде и млађа колегиница Ана Рајнхофер.

Драгана Ђуровић

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *