„Преко ружа до звезда“

Преко ружа до звезда“ је наслов вежбе из креативне телевизијске продукције на тему „Слобода“, стиденткиње прве године ФТВ продукције на Факултету драмских уметности  у Београду, Мине Максимовић. У недељу, 10. априла, угостили смо студенте Факултета драмских уметности који су за локацију снимања изабрали нашу школу.

Наратив прати истиниту причу о гушењу индивидуалности, слободе мишљења и говора још од раног школског узраста. Кроз судбину девојчице Нине  сазнајемо како бунт и неухватљив дух, проналазе свој пут ка слободи, пут преко ружа до звезда. Главна улога припала је ученици наше школе Ленки Манојловић. Нинину одраслу фазу тумачи Мина Максимовић, ауторка сценарија и продуценткиња. Поред њих у филму се појављују и ученици одељења IV/4 и учитељица Александра Максимовић.

Сарадња са Факултетом драмских уметности у Београду омогућила је ученицима наше школе да учествују у снимању филма, а истовремено пропрате како изгледа снимање и ближе се упознају са овом уметношћу. Премијера филма заказана је за 21. мај ове године у биоскопу Културног центра Београд.

Сценарио и продукција: Мина Максимовић

Улоге: Ленка Манојловић- Нина као дете, Мина Максимовић- Нина, Лепосава Милићевић- бака , Александра Максимовић- учитељица, ученици одељења 4/4

Режија: Ива Милојковић

Директор фотографије: Теодора Даниловић

Асистент камере: Анастасија Јовић

Асистенти продукције: Софија Милићевић, Марта Драгојловић

Тонац: Растко Лужајић Цики

Александра Максимовић

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *