Пројектни дан еко школе

Пројектни Дан Еко-школе уприличен је и ове школске године бројним активностима.Уједно се обележавају Дан школе и Пројектни дан.Сада већ традиоционално, тим поводом реализујемо квиз на тему: ,,Енергетска ефикасност“. На часу биологије ученици кроз надметање у оквиру овог квиза показују знања о енергетској ефикасности, сталним изворима енергије, енергетским разредима… Кроз часове у природи  и  ,,учионици  без зидова“ у нашем дворишту ђаци су са наставницима садили цвеће како би тај простор био још лепши, а атмфосфера у њему пријатнија и креативнија за  практичну примену  знања . И наши чувари природе били су врло успешни у осмишљавању и реализацији бројних еколошки значајних датума, а инспирисани овим Даном написали су мото ,,Двориште украси, планету спаси“. На часу музичког васпитања ученици  су певали  школску химну, а како кажу у плану им је да запевају и еколошку химну, којој се посебно радују.

Шуме су ове године централна тема којој се посвећује велика пажња, имајући у виду огроман значај очувања шумског фонда . Спознавши ту проблематику, екипа наше школе се управо налази у Словенији на међународном скупу у оквиру пројекта „Forest  – our lifelong teacher“.

Тематски дан је обухватио и посвећеност ученика шуми, дрвету и његовом терапеутском дејству. На терену у школском дворишту смо обгрлили дрво и стопили се са природом, одајући пошту својим најстаријим пријатељима.

Сања Чукић

 

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *