Најбоље за најбоље

Протекла школска година нам је прошла у покушају да се вратимо старом ритму рада и доброј пракси учења и дружења у учионици. Није било лако, али смо дали све од себе да вратимо стари сјај нашој школи.

Учествовали смо на многим такмичењима, промовисали своју школу и град на достојан начин. Уложен је велики труд наставника, ученика, а захвалност дугујемо и родитељима који су били ту да подрже многе наше акције. Сматрали смо да таква деца заслужују нешто више од уобичајених награда, тако да смо организовали посету ученика наше школе Народној Скупштини Републике Србије и Народном музеју.

На пут у Београд је кренуло педесет награђених  ученика. У Скупштини смо уз пратњу професионалног водича посетили све што је важно за ово здање: конференцијску салу, малу салу, библиотеку, као и архитектонски и декоративно савршено уређене холове.  Предочена је важност ове институције за нашу земљу, а очекујемо да ће и неко од учесника наше експедиције за неколико година  заузети место у посланичким  клупама.

Народни музеј је оправдао наша очекивања. Посетили смо делове у којима су приказани  експонати  од најраније историје до савременог доба. Са посебном пажњом су ученици погледали изложена дела Паје Јовановића, Уроша Предића, Саве Шумановића,  Милене Барили, Ђуре Јакшића.

Посетили смо Калемегдан уз жаљење што нису сви награђени ученици школе  могли да нам се придруже због ограниченог броја посетилаца у Скупштини и Музеју.

Драгана Ђуровић

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *