„Дани едукативности младих предузетника“

У петак, 30.септембар 2022. године одржано је 35. јубиларна манифестација „Дани едукативности младих предузетника“, на којој су учествовале основне и средње школе са територије општине Краљево. Нашу школу су представљали ученици осмог разреда: Теодора Миленовић, Мина Бажалац, Катарина Карапанџић, Андреј, Терентић, Страхиња Новаковић, Андрија Вранић, Софија Чолак, Ксенија Вујовић, Димитрије Илић, Богран Митровић, Мина Понорац и Елена Милић.
Наши ученици су се кроз три екипе такмичили у стварању бизнис идеја.  Идеје су биле иновативне и пре свега пуне маште, труда и залагања наших ученика. Почели смо са представљањем нашег џема „Remy“ који би представљао спој несвакидашњих укуса, зачина, а не би имао шећер у свом саставу. Такмичење  смо наставили представљањем идеје о електронској цвећари „“  која би била  само на клик од оних који желе сами брзо креирати свој аранжман и у истом тренутку бити упућени у изглед и цену поклона који креирају. Последња, али никако мање важна идеја, се односила на унапређење туризма Краљева.  Наши ученици су осмислили уређај који би се налазио испред сваке битне знаменитости у нашем граду, а која би туристима давала информације о месту, фотографисала, нудила туре и авантуре! У заносу креирања идеја, нисмо заборавили ни на хуманост, па би наш аутомат имао опције за донације.
Из овог такмичења смо изашли богатији за прегршт идеја и са повељом за најбољег беседничара која је уручена нашој ученици осмог разреда Теодори Миленић. Наставнице Сузана  Радосављевић и Благица Кораћ су биле ментори и подршка нашим ученицима у овом такмичењу. Кроз прилоге вам приказујемо наше идеје и не заборавите да „Човек који нема машту, нема ни крила!“–Ово је било једно ново искуство за наше ученике и без обзира на њихове године они су озбиљно и одговорно приступили изради  бизнис идеја и то идеја које ће, сигурна сам, једнога дана и заживети. Браво за наше ученике!

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *