Саобраћајни зналци

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, организовала је изазован и атрактиван квиз за децу под називом „Научи се човече!“ према „ЛУЕДУ“ концепту. Kвиз је замишљен тако да обухвата питања из области  саобраћаја, а учествују ученици од 5. до 8. разреда. Савремен, интерактиван и динамичан концепт квиза  доприноси узбудљивој такмичарској атмосфери.

Квиз је један од начина да се кроз  превентивне активнсоти  утиче на понашање деце у саобраћају, како да допуне своја знања, тако и да укорене позитивне ставове и мењају лоше навике како би били безбеднији учесници у саобраћају.

Пројекат обухвата 16 локалних самоуправа и састоји се од 3 нивоа: (локалног, регионалног и републичког). Прво се реализује на локалном нивоу, где се у свакој локалној самоуправи такмиче 4 основне школе, У петак, 18. новембра у просторијама наше школе одржало се такмичење између основних школа „Димитрије Туцовић“, „Јово Курсула“, „Светозар Марковић“ и „Вук Караџић“. Нашу екипу, на челу са капитеном Страхињом Новаковићем, сачињавали су Вук Нешић, Павле Митровић и Лука Вељовић. Представници наше школе су били у вођству до самога краја такмичења, када им је срећа окренула леђа, што су такмичари ОШ“Јово Курсула“ искористили и однели победу. Шта рећи осим важно је учествовати. Браво за наше ученике који су и у области саобраћаја показали завидно знање.

Сузана Радосављевић

 

 

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *