Такмичење из роботике и интерфејс технологије

С обзиром да смо већ увелико закорачили у свет у коме влада технологија и да су роботи и роботика у разним облицима  део свакодневнице, природно се намеће потреба да се и  најмлађи припреме за сналажење са савременом технологијом.

Програмирање и интеракција са роботском технологијом присутни су у свим сегментима савременог света и неопходно је да се образовањем створи технолошки писмено друштво које ће знати да ефективно и на прави начин управља овим научним достигнућима и примени их како би се друштво у ком живимо унапредило.

Сходно напред наведеном Друштво педагога техничке културе организовало је такмичење из роботике и интерфејс технологије. на коме су учествовали и наши ученици.

Ученици су надоградили комерцијалне роботе и прилагодили их одговарајућим темама. Идеја је било на претек, али због пропозиције не могу сви да се пласирају на виши ранг такмичења. Било је тешко одабрати најбоље радове па су само нијансе одлучивале. Победу су однели: Вук Нешић (дигитални виљушкар за транспорт робе у фабрици), Сава Макојевић (транспортно возило на Месецу) и Филип  Шушић (дигитално возило за чишћење снега у парковима) у категорији седмог разреда и Андрија Вранић (дигитална ветрењача) у категорији осмог разреда.

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *