Шумска педагогија – учимо о шумама

Шумарска школа реализује пројекат „Шумска педагогија – учимо о шуми“. у сарадњи са седам основних школа на територији града Краљева међу којима је и наша школа Ученице 8/1 одељења, Ива Петровић, Лана Мулалић, Ива Вукмировић и Петра Гајић учеснице су пројекта испред наше школе. Пријекат је осмишљен кроз четири радионице: „Биљке наше благо“, „Гљиве мог краја“, „Трагом дивљих животиња“ и „Биљке семенице“, одлазак на Гоч и на крају радионица  „Изненађења“.

На првој радионици ученици су имали прилике да се упознају са лишћарским и четинарским врстама дрвећа у Србије, затим жбунастим врстама, шумским плодовима и лековитим биљем. Радионицу је водила наставница Стојана Анђелковић, уз помоћ колега и ученика Шумарке школе. Ученици су након завршене радионице у учионици, обишли и школски арборетум – учионицу под отвореним небом.

На другој радионици ученици радионица су се упознали са значајем гљива, врстама и опасностима које вребају у свету ових организама. Модератор радионице је била наставница Зорица Стевановић, којој су у спровођењу пројектих активности такође помагале колеге и ученици Шумарске школе.

Пројекат је подржан од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за шуме.  Пројекат има за циљ да укључи ученике 7. и 8. разреда, заједно са њиховим наставницима, да учествују у радионицама са различитим темама везаним за шуме и шумске ресурсе и тако стекну нова знања из области шумарства.

Сузана Радосављевић

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *