У посети ватрогасцима

У среду, 11. октобра ученици шестог разреда били су у посети  Добраовољном  ватрогасном друштву Краљево, где су их дочекали представници ДВДа Милутин Вукосављевић, Катарина  Димитријевић и Мирјана Продановић који су организовали едукативни програм: важност заштите од пожара.

На самом почетку, после добродошлице, Мирјана им је одржала предавање о заштити животне средине. Сазнали су која су заштићена подручија на територији града Краљева, као и које врсте дрвећа и животиња настањују пределе Голије, Гоча, Столова, Жељина и Студенице. Чика Вукас је ученицима причао догодовштине из свог богатог ватрогасног искуства, а Каћа како је још као ученица основне школе заволела ово ни мало лако занимање.

Након предавања ученици с у отишли  у просторије ватрогасног дома  где су их дочекали професионални ватрогасци Трошић Ненад, Милинко Јаковљевић, Владимир Милићевић, и Александар Ромчевић који су им показали ватрогасна кола, и опрему коју користе у ситуацијама пожара, поплава, земљотреса…Било је ту навално возило, возило са цистерном за воду, возило са мердевинама, чамци, специјална одела….Објаснили су им на који начин се поступа у случају пожара, а такође су ими скренули пажњу на лажне дојаве пожара.

Наша посета се непланирано одужила јер су ученици имали многобројна питања за ове храбре момке.

На крају смо им пожелели да никада немају посла, а овим путем се свима захваљујемо на срдачном гостопримству.

Сузана Радосављевић

 

0 %s Comments

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *